podkova

(Снимка: www.dncache-mauganscorp.com)

Четирилистни детелини, заешки крачета, монети с лика на горе – всичките тези са символ на късмета. Сещате ли се, кои е другият най-разпространен талисман?
Конската подкова. Често срещана над входната врата на някои домове, или се подарява на младоженци, носи се под формата на бижу или малък сувенир, конската подкова е смятана за символ на щастие и защита.

did you know 1

(Оригинално изображение: http://www.bikingbeatscancer.org/)

Светът е доста интересно място. Нещата често не се получават по план, а странните резултати са обикновено закон. Като имаме това в предвид, не е изненадващо, че може да има неочаквани факти за всичко – от един молив, до историята, науката и всичко между тях. Представяме Ви няколко интересни факта, които ще Ви помогнат, за да видите колко невероятен може да бъде света, който приемаме за даденост.

Chindogu 4

(Снимка: www.i-fakt.ru)

Необикновената организация се намира не къде да е, а в Япония. Това общество се нарича Чиндогу, чиито членове се занимават предимно с разработката на безполезни изобретения. Чиндогу се състои от 50 000 човека от Япония и други страни в целия свят. Лидерът на организацията – Кенджи Каваками, е написал и издал две много успешни книги за изобретенията, които са били в огромни тиражи – „101 безполезни японски изобретения“ и „99 още по-безполезни изобретения: изкуството Чиндогу“.Но, какво точно са изобретили членовете на необичайното общество?

banana

(Снимка: www.blog.talkingmatters.com.au)

Всички знаят, че бананите са едни от най-полезните плодове, но малко от Вас знаят колко точно са полезни. Оказва се, че само два банана съдържат много необходими за нашия организъм вещества. Учените са доказали, че бананите с черни точици помагат при борбата с ракови клетки.

aurora

(Снимка: www.auroravillage.com)

Тайнствените и красиви светлини обикновено се наблюдават от хората живеещи около магнитния Северен полюс, като те са резултат от интензивната работа на слънцето. Слънцето постоянно изпуска поток от заредени частици, известни като слънчев вятър. Голяма част от тези частици се отклоняват от магнитното поле на Земята и се въртят в кръг около нея. Въпреки това, известно част от тях стигат до атмосферата на Земята, където се сблъскват с атомите във въздуха, и по този начин придобиват цвят. Това явление е „Северното сияние“.