Обществото на безполезните изобретения.

Оценете
(1 глас)

Chindogu 4

(Снимка: www.i-fakt.ru)

Необикновената организация се намира не къде да е, а в Япония. Това общество се нарича Чиндогу, чиито членове се занимават предимно с разработката на безполезни изобретения. Чиндогу се състои от 50 000 човека от Япония и други страни в целия свят. Лидерът на организацията – Кенджи Каваками, е написал и издал две много успешни книги за изобретенията, които са били в огромни тиражи – „101 безполезни японски изобретения“ и „99 още по-безполезни изобретения: изкуството Чиндогу“.Но, какво точно са изобретили членовете на необичайното общество?

Преносима пешеходна пътека, която представлява най-обикновено килимче със съответната шарка. Когато е необходимо, притежателят на килимчето, го разгъва и пресича. Истината е, че на инструкциите за употреба е изрично написано, че на твърде натоварените пътища, тази „зебра“ не е подходяща за употреба.

Chindogu 1

(Снимка: www.pinimg.com)

Чадърчета за обувки
Две малки чадърчета, закрепени на обувките и защитаващи краката от дъжда. Малка подробност е, че за да се закрепят чадърчетата върху обувките е необходимо те да бъдат преправени, което деформира обувката и краката си остават незащитени ... и мокри, ако завали.

Chindogu 2

(Снимка: www.complex.com)

Каска за метро
Специална каска за хората, които обичат да си поспиват в метрото. Специално изработена, за да пази „поспаланковците“ от досадните лампи и предвидливо оборудвана с табелка, на която пише „Моля събудете ме, когато наближим станция ....“.

Chindogu 3

(Снимка: www.dailyonigiri.com)

Мини вентилатор
Още едно полезно, или безполезно изобретение е компактният вентилатор, чиято работа е да охлажда горещата храна. Устройството се закрепва за прибора, който ще бъде използван, и по този начин охлажда храната.

Chindogu 4

(Снимка: www.i-fakt.ru)

Запалка за цигара
Леща, която е закрепена за държач за цигари. Необходимо е само лъч слънчева светлина, насочена през лещата към върха на цигарата и готово, вече имате запалена цигара.

Chindogu 5

(Снимка: www.pinimg.com)

За да бъдеш член на интересното общество е задължително да се спазват правилата написани от Кенджи Каваками, които са:
Чиндогу не е предназначен за реална употреба.
Чиндогу трябва да бъде, като продължение на някаква вещ.
Неразделен дух на Чиндогу – духът на анархията.
Чиндогу – удобства за ежедневния живот.
Чиндогу не се продава.
Смехът не трябва да е единствената причина за създаването на Чиндогу.
Чиндогу не е пропаганда.
Чиндогу не е забранен.
Чиндогу не може да се патентова.
Чиндогу не трябва да вреди.
Бихте ли се включили в това общество? Какво би било първото Ви изобретение? :)

Прочетена 1945 пъти
Катя Арнаудова

Преподавател, Редактор

Оставете коментар