Знаете ли с какво е работил Хитлер преди да стане политик?

Оценете
(1 глас)

Adolf Hitler Painting

(Източник: www.widewalls.ch)

А знехте ли, че по време на своята младост, Адолф Хитлер много сериозно се е увличал по живописа и даже два пъти се е опитал да постъпи в Художествената академия във Виена?
И двата опита били неуспешни, но „художника без успех“ не се отказал и потърсил своето призвание на друго място, за това опитал да постъпи в архитектурна академия.
Но, голямата страст на бъдещия Фюрер си останал живописа.

За да може да се изхранва, младият Адолф рисувал картини и пейзажи на Виена, които продавал успешно на туристи чрез своя познат Самел Моргенщен.
Според съхранени счетоводни записи става ясно, че голяма част от хората купували живописните картини били евреи. Адвокат на име Йозеф Фейнголд, евреин по националност, изкупил цяла серия картини от Хитлер, изобразяващи старата Виена.

През 1914 година, 25 годишния Хитлер бил призован за военна служба на фронта на Първата световна война. Той взел със себе си боите за рисуване и се занимавал с живопис през часовете за почивка. Картините повлияни от войната били едни от последните негови творби, преди да започне да се занимава с политика.

Има данни, че в днешни дни, в целия свят има около 720 живописни картини на Хитлер, включително скици. Много от тях били закупени за десетки хиляди долари и в последствие съхранявани в частни колекции. Интересното е, че тяхната продажба е трудна, защото повечето собственици на аукционни къщи са евреи, които са против да продават неговото изкуство.
Няколкостотин творби на Фюрера са били намерени от американски военни още по времето на Втората световна война и прибрани за съхранение в специално хранилище на американското правителство, което до ден днешен отказва да ги покаже на публично.

Въпреки, че Хитлер не е успял да влезне в академия, за да развива таланта си, съвременните изследователи решили да узнаят мнението на съвременните експерти. Няколко изкуствоведа разгледали някои от картините на Хитлер, без да знаят чии са, като тяхната оценка била „много добра“.

Прочетена 1701 пъти
Катя Арнаудова

Преподавател, Редактор

Оставете коментар